Новини

Дві третини білих ведмедів зникнуть в найближчі сорок років

e4b46ede2ead2debf5dc4bdb330b19c0__1200x630.jpg

На думку вчених зменшення площі полярних льодів може привести до того, що від білих ведмедів залишиться всього третина популяції в найближчі 35-40 років.

На думку команди вчених на чолі з доктором Еріком Регер (Eric Regehr) з американської Служби охорони живої природи (US Fish and Wildlife Service) в найближчі роки через зменшення розміру полярних льодів скоротиться чисельність білих ведмедів ( Ursus maritimus ), що мешкають в Арктиці. Танення льоду призведе до зниження можливим місць, де ведмеді можуть добувати їжу і харчуватися, що спричинить за собою різке зменшення поголів'я, повідомляє Independent .

Для цього припущення вчені розділили нинішню популяцію ведмедів на 19 підгруп по місцях географічного проживання. Дві підгрупи з цього числа вже зазнали скорочення через зменшення площі льодів, а решта показують ознаки «харчового стресу», через недостатнє харчування.

Відповідно до моделі, створеної вченими, в разі збереження подібної ситуації, є більш ніж більш ніж висока ймовірність (понад 70 відсотків), що протягом найближчих сорока років з нинішнього поголів'я білих ведмедів в 26 000 особин, залишиться лише 9 000. Дослідники очікують скорочення поголів'я на третину, вже в найближчі три ведмежих покоління.

Білі ведмеді є найбільшими сухопутними хижаками планети і єдиними, які активно відстежують і полюють на людини розглядаючи його як рівноцінну видобуток. Довжина тіла білого ведмедя досягає трьох метрів, а маса до однієї тонни. Зазвичай самці важать 400-800 кілограмів, довжина тіла 200-250 сантиметрів, висота в холці до 130-150 сантиметрів. Самки помітно дрібніше (200-300 кілограмів).

У білих ведмедів добре розвинені нюх, слух і зір — свою здобич вони можуть побачити за кілька кілометрів, кільчасту нерпу здатні відчути за 800 метрів, а перебуваючи прямо над її гніздом, чують найменший ворушіння всередині нього.

Фото з сайту LiveJournal.com

Обговорення

Популярне

Вгору